Soğan, sarımsak ve salçayı ekleyip karıştırın. Orta ateşte 2' pişirin. Sebzeleri ekleyip, üzerine domates ve tereyağını ilave edin. Kapağını kapatıp, 2 saat fırınlayın.
Güveç yapımı nerede olursa olsun çok fazla bir farklılık göstermez. İstenilen sebzeler ve tercihen et supermarket kategorisinden alınabilir. Sonrasında etli yapılacak bir güveç ise et kavrulur. Sebzeler kesilir ve kavrulan et ile birlikte çömleklerin içine alınır.
Öncelikle etimizi düdüklüye alıp suyunu salıp çekene kadar orta ateşte mühürlüyoruz . Üzerine 2 yemek kaşığı margarin ve sıvı yağı döküp 2 dk orta ateşte pişiriyoruz. Tuzumuzu ve 1 su bardağı suyumuzu ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.
Siz de bu eşsiz yemekle sevdiklerinizi lezzet şölenine davet edebilirsiniz. Vitamini bol güveç için sebzeleri sırasıyla güvece dizmeniz oldukça önemli. Pişme süresi uzun olan sebzeler ve etler alt kısma dizilirken, çabucak pişen sebzeler üst kısmına konur.
Güveç içerisine sırasıyla; arpacık soğanları, sarımsak, havuç, bezelye, patlıcan, biber, patates, zeytinyağı, tereyağı, dana kuşbaşı, rende domates ve salça karışımını ve suyu ekleyin. Kapağını kapatın. Önceden 220 dereceye ayarlanmış bir fırında 2 saat pişirin.
Toprak güvecinizde çatlak olmadığı sürece hem ocak üzerinde hem de fırın içerisinde güvenle kullanabilirsiniz. • Toprak Güveç Kapağı: Toprak güveç kapağının güveç tenceresini tam olarak kapatıp, hava almayacağı şekilde yerleşebilmesine dikkat edin.
Güveçte hangi et kullanılır sorusuna verilecek cevap kuzu etidir. Kırmızı et, tam anlamıyla demir ve vitamin deposudur. Ayrıca protein bakımından da oldukça zengindir. Etli güveç nasıl yapılır ve kullanılacak malzemeleri nelerdir sorusunun yanıtını yazının devamında bulabilirsiniz.
Fırın tepsisine dizilir. Tepsiye biriz su konarak 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirilir.
tencerenin en altında kuşbaşı doğranmış etleri. üzerine ise havuç biber. domates ve arpacık soğanları ekliyoruz. bir bardak sıcak su ve salça ile bi sos hazırlıyoruz. baharatları ve sosu ekleyip. kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.
Defne yaprakları, kekik ve biberiye yapraklarını serpip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 70 veya 80 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kaç
Fiat Albea 1.3 Multijet kaç kilo
12 ay kaç gün çeker
18 kaça bölün
Bir Metreküp Toprak Kaç Kilodur
200 yüzde yirmisi kaç
Faber Castell tükenmez kalem kaç lira
6 sınıf matematik kaç konu
Av köpeği kaç liradır
Begonvil kaç dereceye kadar dayanır
Aras Kargo Dağıtımı saat Kaça Kadar
7 ay kaç haftadır işlemli
Allerset şurup kaç yaş
Evrende kaç tane yıldız var
GTA 5 de kaç FPS alırım
6 Sınıf Sosyal 1 dönem kaç ünite
Aydın Üniversitesi psikoloji kaç bin
Ukrayna'ya kaç adet Bayraktar satıldı
30 kW kombi kaç metrekare ısıtır
Ford Transit 350 L Van Kaç M3
Demir eksikliği kaç olursa tehlikeli
Gta 4 kaç görev var
Nagant tabanca kaç mermi alır
Adetten Kaç Gün Önce Ağrı Baslar
LDL kolesterol yüksekliği kaç olursa tehlikeli
Gerze'de kaç köy var
1 porsiyon kuru erik kaç tane
Pinhani grubu kaç kişidir
Gratis'ın kaç şubesi var
Kaç adet Fantom var
Bir sayının 0 üssü kaçtır
Altın son 5 yılda yüzde kaç arttı
Roma kaç milyon
New Holland TD 90 kaç beygir
Edremit'te kaç okul var
Kağıt en fazla kaç kere katlanır
Doblo Maxi mazot deposu kaç litre
5-HTP kaç günde etkisini gösterir
Diyarbakır'da kaç tane sahabe mezarı var
D sınıfı ehliyet kaç teker kullanır
20 hafta kaç ay kaç gündür