Yumurtayı haşlama suyuna atıp; 5dakikahaşlanmışyumurta, beyazı hafifçe pişmiş, sarısı akışkan olan yumurtadır. 7dakikahaşlanmışyumurta, beyazı tamamen pişmiş, ancak sarısı hala yumuşak olan yumurtadır. 10dakikahaşlanmışyumurta, hem beyazı hem de sarısı tamamen pişmiş olan yumurtadır.


Cıvık yumurta kaç dakikada pişer?

Yumurtayı haşlama suyuna atıp; 5 dakika haşlanmış yumurta, beyazı hafifçe pişmiş, sarısı akışkan olan yumurtadır. 7 dakika haşlanmış yumurta, beyazı tamamen pişmiş, ancak sarısı hala yumuşak olan yumurtadır. 10 dakika haşlanmış yumurta, hem beyazı hem de sarısı tamamen pişmiş olan yumurtadır.

Sulu yumurta nasıl yapılır?

2-3 Dakikanın(Cıvık-Rafadan) altında pişirmede yumurtada olabilecek zararlı bakteriler ölmediği için risk de oluşabilmektedir. 4-5 Dakika kayısı kıvamı, 6-7 Dakika orta katı, 8-10 Dakika ise tam katı yumurtadır.

Sıvı yumurta nasıl yapılır?

Yumurtaları mutlaka orta ateşte pişirin. Doğru zamanı yakalayabilmek için, su kaynadıktan sonra 100 saniye bekletin. Daha az bekletirseniz yumurtanız kayısı kıvamında olacaktır. Yumurtaların ne cıvık, ne de sert olmasını istiyorsanız su kaynadıktan sonra ortalama 8 dakika pişirin.

Suda haşlanan yumurtaya ne denir?

Eğer yumurtayı çok erken çıkarırsan bu sefer de fazla cıvık bir yumurta ile karşılaşabilirsin. Kayısı kıvamında yumurta için orta boy bir tencereye yumurtayı koymalı ve üstüne geçecek kadar su eklemelisin. Ocağın altını açmalı ve kaynamaya başladıktan sonra 4-6 dakika arası kaynatmalısın.

Kayısı kıvamı yumurta kaç dakikada olur?

Cılbır (Yumurtayı Suda Pişirme)

Yumuşak yumurta kaç dakika sürer?

3. Kayısı Yumurta (4-4,5 dakika)

Kayısı kıvamında yumurta elde etmek için cezvenin içerisine sui le yumurtayı koyun. Su ilk kaynadıktan sonra 4 ile 4,5 dakika daha kaynar suda haşlayıp çıkarın. Yumurtayı soyduğunuzda kayısı kıvamında yumurta lezzetiyle karşı karşıya kalacaksınız.

Yumuşak yumurta nasıl yapılır?

Yumurtayı haşlama suyuna atıp; 5 dakika haşlanmış yumurta, beyazı hafifçe pişmiş, sarısı akışkan olan yumurtadır. 7 dakika haşlanmış yumurta, beyazı tamamen pişmiş, ancak sarısı hala yumuşak olan yumurtadır. 10 dakika haşlanmış yumurta, hem beyazı hem de sarısı tamamen pişmiş olan yumurtadır.

Az pişmiş yumurtaya ne denir?

Bir kasede yumurta ile sütü çırpıyoruz. Çok hafif yağladığımız yapışmaz tavaya döküp orta ateşte pişiriyoruz. Püf noktası; yumurta piştikçe tavanın kenarlarından ortasına doğru spatula ile sıyırmak ve çok fazla pişip yumuşaklığını kaybetmeden ateşten almak.

Sulu çılbır nasıl yapılır?

Rafadan yumurta kaynamaya başlamadan itibaren yaklaşık 120 saniyede olur.

Rafadan sulu yumurta nasıl yapılır?

Suyun içerisine tuzu ve sirkeyi dökün. Su kaynamaya başlayınca. Yumurtaları birbirine değmeyecek şekilde suya kırın. Beyazı pişip sarısı görünmeyene kadar pişirin isteğe göre sarısını cıvık sevenlere beyazı katılaşınca hemen süzgeçli kaşıkla alabilirsiniz.

Diğer Kaç Yazıları