Sumak yetiştiriciliği yapmadan önce sumak ağaçlarının 2 yıldan itibaren ürün vermeye başladığını bilmelisiniz. Tam verim için ise 5-6 yıl beklemelisiniz. Sumak yetiştiriciliğinin en önemli avantajı, çok uzun yıllar ürün alabilmeniz. Öyle ki, sumak bitkileri 20-25 yıl süreyle ürün verebiliyor.
Sumak Yetiştiriciliği Karlı Mıdır? Sumak yetiştiriciliği, özellikle baharat ve tıbbi ürün talebinin yüksek olduğu bölgelerde oldukça karlı olabilir. Ancak, yatırım maliyetleri ve bakım giderleri de göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle organik üretim yapılıyorsa, kar marjı daha da artabilir.
Bu bitki genellikle sonbahar veya ilkbahar mevsimlerinde dikilir. Dikim yapmadan önce uygun bir alan seçmek önemlidir; sumak genellikle güneşi seven ve drenajı iyi olan topraklarda yetişir. Dikim alanı hazırlanırken toprağı kazarak ve gevşeterek işlem yapılır.
Kış aylarında yapraklarını döken bir bitkidir. Fidanı Sulaması: Dış mekanda baharla beraber 15 günde 1 sulama. Kışın kurak geçen yıllarda sulama yapılabilir.
Bitki, 2. yıldan itibaren 1-1,5 kilogram arasında ürün veriyor ve bitkiden 6. yıldan itibaren ortalama 7-8 kilogram ürün alınabiliyor. Ürünün 20 yıllık ekonomik ömrü boyunca toplam 533 bin 240 lira yatırım tutarına karşılık, 1 milyon 792 bin 800 lira gelir getirebiliyor.
Doğru şekilde saklanırsa tüm baharatlar 4 yıla kadar saklanabilir.
Küçük sarı-yeşil çiçekler , yaprak koltuklarından çıkan gevşek sarkık kümeler halinde taşınır. Gerçek sumakların ( Rhus cinsi) dik, tüylü, kırmızımsı meyve kümelerinin aksine, zehirli sumak, saplarından gevşek bir şekilde sarkan beyazımsı mumsu çekirdeklere sahiptir.
Küçük sarı-yeşil çiçekler , yaprak koltuklarından çıkan gevşek sarkık kümeler halinde taşınır. Gerçek sumakların ( Rhus cinsi) dik, tüylü, kırmızımsı meyve kümelerinin aksine, zehirli sumak, saplarından gevşek bir şekilde sarkan beyazımsı mumsu çekirdeklere sahiptir.
Küçük sarı-yeşil çiçekler , yaprak koltuklarından çıkan gevşek sarkık kümeler halinde taşınır. Gerçek sumakların ( Rhus cinsi) dik, tüylü, kırmızımsı meyve kümelerinin aksine, zehirli sumak, saplarından gevşek bir şekilde sarkan beyazımsı mumsu çekirdeklere sahiptir.
Tıbbi ve aromatik üretmenin karlı bir faaliyet olduğunu dile getiren Pakdemirli, ''10 dekarlık bir alanda adaçayı üretmenin maliyeti ortalama 10.184 Lira iken, net karı 17.766 Lira'dır.
Kaç
Bal kaç sayfa
500 Gr Börek Kaç Dilim
Cerrahpaşa Tıp kaç sıralama ile alıyor
Kaç derste kalınca sınıfta kalınıyor
40 40 fayans kaç metrekare yer kaplar
Fiat Albea 1.3 Multijet kaç kilo
12 ay kaç gün çeker
18 kaça bölün
Bir Metreküp Toprak Kaç Kilodur
200 yüzde yirmisi kaç
Faber Castell tükenmez kalem kaç lira
6 sınıf matematik kaç konu
Av köpeği kaç liradır
Begonvil kaç dereceye kadar dayanır
Aras Kargo Dağıtımı saat Kaça Kadar
7 ay kaç haftadır işlemli
Allerset şurup kaç yaş
Evrende kaç tane yıldız var
GTA 5 de kaç FPS alırım
6 Sınıf Sosyal 1 dönem kaç ünite
Aydın Üniversitesi psikoloji kaç bin
Ukrayna'ya kaç adet Bayraktar satıldı
30 kW kombi kaç metrekare ısıtır
Ford Transit 350 L Van Kaç M3
Demir eksikliği kaç olursa tehlikeli
Gta 4 kaç görev var
Nagant tabanca kaç mermi alır
Adetten Kaç Gün Önce Ağrı Baslar
LDL kolesterol yüksekliği kaç olursa tehlikeli
Gerze'de kaç köy var
1 porsiyon kuru erik kaç tane
Pinhani grubu kaç kişidir
Gratis'ın kaç şubesi var
Kaç adet Fantom var
Bir sayının 0 üssü kaçtır
Altın son 5 yılda yüzde kaç arttı
Roma kaç milyon
New Holland TD 90 kaç beygir
Edremit'te kaç okul var
Kağıt en fazla kaç kere katlanır