Kayseri'nin önemli isimlerinden Ali Rıza Özderici'nin kızı ve Postaağası ailesinin gelini olanNecmiye Özderici Postaağası, 18 yıl önce eşinden ve ailesinden gelen, "Çalışmak ayıp, günah" baskısına rağmen başladığı mantıcılık işini, bugün Kaşık-La markasıyla İstanbul, İzmir ve Kayseri'de bulunan 6 restoranda sürdürüyor ...


KaşıkLa kimin?

Kayseri'nin önemli isimlerinden Ali Rıza Özderici'nin kızı ve Postaağası ailesinin gelini olan Necmiye Özderici Postaağası, 18 yıl önce eşinden ve ailesinden gelen, "Çalışmak ayıp, günah" baskısına rağmen başladığı mantıcılık işini, bugün Kaşık-La markasıyla İstanbul, İzmir ve Kayseri'de bulunan 6 restoranda sürdürüyor ...

KaşıkLa mantı nerede üretiliyor?

Osman Kavuncu Bulvari No:370, Kayseri, turkey 38070.

Mantı neyle yenir kaşık?

kaşıklara ve çatallara özgürlük. türüne göre değişir. örneğin kayseri mantısı kaşıkla yenir. bir başka örnek japon mantısı (gyoza) çatal bıçakla ya da çubukla yenir.

KaşıkLa mantı kaç kişilik?

KaşıkLa marka A101 hazır mantı tarifi bu video da sizlerle! İhtiyacınız olanlar: 1 paket hazır mantı 1 lt su yoğurt domates püresi ve tereyağ kekik Mantı ile ilgili yorumlarım: Hazırlaması kolay ve pratik. Fiyatı 14 tl ( 2021 Eylül) oldukça ucuz 3 kişilik servis cıkıyor.

Kaşıkla oynama hangi yöreye aittir?

Girit adasında da oynanmakta ve ritim aracı olarak halk arasında Türkçe “kaşık” sözüyle ifade edilmektedir. Konya ve dolaylarında yoğun olarak oynanan bu oyunun özelliği dansçının elindeki tahta kaşıklarla kendine ritim oluşturmasıdır. Kaşık oyununa bu bölge dışında güneyde, batıda, kuzeyde, doğuda da rastlanır.

Necmiye Özderici kimdir?

Üç çocuk annesi Necmiye Özderici Postaağası, Kayseri'de eşinin araba galerisinde "araba alana bir tabak mantı" ikramı ile iş yaşamına adım attı. Kayseri'nin "Kaşık-la" adlı lokanta zincirini kurdu, ürettiği mantılarla büyük hipermarket raflarında yerini aldı.

En güzel mantı nerenin?

Kayseri ile özdeşleşen 'Mantı'nın 36 çeşidinin bulunması ve her birinin diğerinden lezzetli olması mantının haklı şöhretinin kaynağı olsa gerekir. Etli Mantı,Börek Aşı,Tepsi Mantısı, Peynirli Mantı,Yağ Mantısı, Şebit Yağlaması hamur ağırlıklı ev yemeklerinin önde gelenleri arasında yer alır.

Mantı hangi millete ait?

Mantı kültürü Orta Asya ülkelerinden gelmiş olup, kökeni Çin'e dayanmaktadır. Türkler ise 13. Yüzyılda Çinlilerden öğrenerek yapmaya başlamıştır. Anadolu'da çok eski tarihlerden beri sevilen bir yemek olmuştur. Osmanlı Saray mutfağında da önemli bir yeri vardır.

Superfresh mantı kaç TL?

Seçenekler: 400 gr 212,38 TL/kg. 480 gr.

Mantı çatalla mı kaşıkla mı?

mantı kaşıkla yenir, yoğurtla birleşen o sos tabakta bırakılmaz kaşıklanır...

Diğer Kimin Yazıları