İlk önce bamyayı ipinden ayırıp sirkeli suda 3-4 dakida bekletin ve suyla arındırın. Sonrasında Kaynayan suyun içine 2 tatlı kaşığı limon tuzu, bamyalarıda üzerine ekleyip30dkhaşlayın.


Kuru çiçek bamya kaç dakika haşlanır?

İlk önce bamyayı ipinden ayırıp sirkeli suda 3-4 dakida bekletin ve suyla arındırın. Sonrasında Kaynayan suyun içine 2 tatlı kaşığı limon tuzu, bamyalarıda üzerine ekleyip 30dk haşlayın.

Bamya yemeğinin püf noktası nedir?

Limonlu Suda Bekletin

Bamya; elma, muz, patates gibi çabuk kararan gıdalar arasında yer alır. Bu yüzden ayıkladıktan sonra hemen pişirmeyecekseniz birkaç damla limon sıktığınız suda bekletmeye özen gösterin. Böylelikle iştah kabartan, canlı görünüme sahip bir bamya yemeği pişirebilirsiniz.

Bamya çiçeği nasıl yapılır?

Kaynayan suyun içerisine 1 tatlı kaşığı bamya çiçeği eklenir ve birkaç dakika daha kaynatılır. İşlem tamamlandıktan sonra çay 5 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Ardından çay süzdürülür ve içilir. Bamya çiçeği çayını her gün tüketebilirsiniz.

Kuru bamya nasıl pişer?

Kuru bamyaları sıcak su dolu tencereye alın ve 10 dakika kadar kaynatın. Bamyalar yumuşayınca ayrı bir kaba soğuk su doldurup bamyaları onun içine alın. Bir tencereye yağı ekleyin, yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Salçayı ekleyin, 2 dakika kadar daha kavurun.

Çiçek bamya düdüklüde kaç dakikada pişer?

Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve 15-20 dk pişirelim (benim düdüklü geç pişiriyor, siz kendi düdüklünüze göre ayarlayın süresini).

Kuru bamya yemeği kaç dakikada pişer?

Salçaları ekleyip yağda kavuruyoruz. Bamyaları ilave edip tencerede karıştırıyoruz. Üstünü kapatacak şekilde sıcak su ilave edip tuz, karabiber ve limonu ekliyoruz. 30 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.

Bamyaya sıcak su mu konur soğuk su mu?

Tencerenin kapağı kapatılıp bamyalar sararıp suyunu çekene kadar pişirilir. Küp küp doğranmış domates konulur tuz eklenip tekrar tencerenin kapağı kapatılır domates suyunu biraz çekince çok fazla olmayacak şekilde sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Limon ile servis yapılır.

Bamyanın Salyalanmaması için ne yapmak lazım?

Bamya temizleme ve ayıklama işlemi tamamlandıktan sonra bamyaların salyalanmaması için alabileceğiniz bir önlem daha var. Bu noktada da işin içine limon giriyor.

Bamya Sümüklenmemesi için ne yapmak lazım?

Salyalanma ya da sümüklenmeyi önlemenin yollarından biri de pişirmeye başlamadan önce birkaç dakika sotelemektir. Bamyaları yağda çok kızartmadan tavayı sallayarak soteleyin ve daha sonra üzerine soğan ve diğer malzemeleri ekleyin, böylece daha lezzetli olacaktır.

Çiçek bamya farkı nedir?

Çiçek bamya olarak da bilinen çeşidi, bamyanın en taze ve küçük boyutlu halidir. Çiçek bamya kurusu da yine en taze bamyaların toplanıp, ipe dizilmesi ile elde edilir.

Bamya çiçeği hangi hastalığa iyi gelir?

Bamya çiçeği, vitamin ve mineral yönünden zengindir. Bu da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Doğal insülin etkisi gösterir ve bu sebeple diyabet hastalarına iyi gelir. Bazı araştırmalara göre kanı temizleme konusunda oldukça etkilidir.

Çiçek bamya nasıl saklanır?

Kenara buzlu soğuk su dolu bir tencere hazırlayın. Bamyaları kaynar limonlu suda 2 dakika haşlayıp buzlu suya alın. Önce süzgeç, sonra havlu kağıtta bekletip nemini iyice alın. Kuruyan bamyaları boyutlarına göre buzdolabı poşetlerine doldurup, fazla havasını alıp kilitleyin ve buzluğa kaldırın.

Diğer Kaç Yazıları