Tencerenin kapağı kapatılmamalı, metal kaşık kullanılmamalıdır.Genelde pişirme süresi 10-12 dakikadır. Italyan usulü pişirmede, makarnaların diri olması için 9-10 dakika haşlamak yeterlidir. Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır.
Makarnaların pişirme süresi genelde 10-12 dakikadır. Bu sürede haşlanan makarnanız iyi pişmiş olacaktır. Ancak makarnanızı İtalyan usulü yani daha diri bir şekilde pişirmek isteyebilirsiniz. İtalyan usulü al dente pişirmek için 9-10 dakika pişirmeniz yeterlidir.
Makarnanın pişip pişmediğini anlamanın en geçerli yolu ise tadına bakmaktır. Bu nedenle pişirme sırasında paket üzerinde yazan süreden 3, 2 ve 1 dakika önceden makarnanın tadına bakınız. Makarnayı pişirirken, haşlama suyuna tuz atınız, çünkü makarna tuzu sever.
Kaynayan suya tuzumuz atılır ve arkasından sıvı yağımız eklenir. Paketlerin arkasında 10 ile 12 dakika arası süre vermiş ama siz bu sureye kulak aşmayın çünkü her makarna çeşitinin farklı pişme süresi mevcuttur.
Makarna kaynayan suya azar azar atılır. Su tekrar kaynamaya başlayınca ısı azaltılır ve fokurdamaya bırakılır. Bu kurala içi dolgulu makarnalar hariç tutulur, bu tip makarnalar suyun kaynama hareketiyle açılmasına engel olmak için kaynama noktasından birkaç dakika önce suya atılır.
Tuzunu, biberini koyup hafif bir çevirdikten sonra, 1 paket makarnayı döküp karıştırıyoruz. 8 su bardağı kaynar suyu koyup, kaynamaya bırakıyoruz. 8 dk kaynıyor makarna. Kapağını kapatıp, üstünü bezle kapatıp, şişmesini bekliyoruz. Bir 8 dakika kaynadıktan sonra kapağını açıp, bir defa karıştırıyoruz.
Yağ, suyun yüzeyinde kalarak makarnanın birbirine yapışmasını önlemez ve sosun makarnaya yapışmasını zorlaştırır. Doğru bir şekilde makarna haşlamak için büyük bir tencere, bol su ve tuz yeterlidir. Makarnanızı süzdükten hemen sonra sosla karıştırarak mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.
Makarnaları soğuk suda başlatmak beklenmedik derecede verimlidir. Bu yöntem genel pişirme süresini azaltır. Makarna başlangıçta soğuk suda beklediğinden, suyu emmek için daha fazla zamanı olur ve su kaynamaya başladıktan sonra daha çabuk pişmesini sağlar.
Yüksek lifli çeşitlerden ve baharatlı soslardan kaçınarak hazırlanan yağsız makarna, çocuklarda ve yetişkinlerde görülen ishali önlemeye yardımcı olur. Vücuda alındıktan sonra enerji depolarının en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olur.
Klasik Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Tencerede kaynayan suya tuz ve makarna eklenip karıştırılıp pişirilir. Piştikten sonra üzerine biraz soğuk su gezdirilerek süzülür. Tencerede yağ ve salça kavrulup makarna da eklenerek karıştırılıp servis tabağına alınır.
Kaç
Kaç derste kalınca sınıfta kalınıyor
40 40 fayans kaç metrekare yer kaplar
Fiat Albea 1.3 Multijet kaç kilo
12 ay kaç gün çeker
18 kaça bölün
Bir Metreküp Toprak Kaç Kilodur
200 yüzde yirmisi kaç
Faber Castell tükenmez kalem kaç lira
6 sınıf matematik kaç konu
Av köpeği kaç liradır
Begonvil kaç dereceye kadar dayanır
Aras Kargo Dağıtımı saat Kaça Kadar
7 ay kaç haftadır işlemli
Allerset şurup kaç yaş
Evrende kaç tane yıldız var
GTA 5 de kaç FPS alırım
6 Sınıf Sosyal 1 dönem kaç ünite
Aydın Üniversitesi psikoloji kaç bin
Ukrayna'ya kaç adet Bayraktar satıldı
30 kW kombi kaç metrekare ısıtır
Ford Transit 350 L Van Kaç M3
Demir eksikliği kaç olursa tehlikeli
Gta 4 kaç görev var
Nagant tabanca kaç mermi alır
Adetten Kaç Gün Önce Ağrı Baslar
LDL kolesterol yüksekliği kaç olursa tehlikeli
Gerze'de kaç köy var
1 porsiyon kuru erik kaç tane
Pinhani grubu kaç kişidir
Gratis'ın kaç şubesi var
Kaç adet Fantom var
Bir sayının 0 üssü kaçtır
Altın son 5 yılda yüzde kaç arttı
Roma kaç milyon
New Holland TD 90 kaç beygir
Edremit'te kaç okul var
Kağıt en fazla kaç kere katlanır
Doblo Maxi mazot deposu kaç litre
5-HTP kaç günde etkisini gösterir
Diyarbakır'da kaç tane sahabe mezarı var