Soğan, sarımsak ve salçayı ekleyip karıştırın. Orta ateşte 2' pişirin. Sebzeleri ekleyip, üzerine domates ve tereyağını ilave edin. Kapağını kapatıp, 2 saat fırınlayın.
Siz de bu eşsiz yemekle sevdiklerinizi lezzet şölenine davet edebilirsiniz. Vitamini bol güveç için sebzeleri sırasıyla güvece dizmeniz oldukça önemli. Pişme süresi uzun olan sebzeler ve etler alt kısma dizilirken, çabucak pişen sebzeler üst kısmına konur.
Fırın tepsisine dizilir. Tepsiye biriz su konarak 180 derecelik fırında 45-50 dk pişirilir.
tencerenin en altında kuşbaşı doğranmış etleri. üzerine ise havuç biber. domates ve arpacık soğanları ekliyoruz. bir bardak sıcak su ve salça ile bi sos hazırlıyoruz. baharatları ve sosu ekleyip. kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz afiyet olsun.
Sebzeli güvecin ana malzemeleri patates, soğan, sarımsak, patlıcan, kabak, domates, salça, zeytinyağı ve baharatlardır. İlk olarak patlıcanlar alacalı olarak küp küp kesilir ve 15 dakika tuzlu suda bekletilir.
Türlüyü, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Servisi esnasında tüm sebzelerin karışması için arzuya göre farklı bir kaba aktardığınız türlüyü sıcak olarak servis edin. Afiyetler olsun!
Güveç tencereler ocak üzerinde kendi kapakları veya uygun tencere kapağı ile örtülerek düşük ısıda kullanılmalıdır.
Güveçte hangi et kullanılır sorusuna verilecek cevap kuzu etidir. Kırmızı et, tam anlamıyla demir ve vitamin deposudur. Ayrıca protein bakımından da oldukça zengindir. Etli güveç nasıl yapılır ve kullanılacak malzemeleri nelerdir sorusunun yanıtını yazının devamında bulabilirsiniz.
Lezzet Derinliği ve Aroması
Toprak güveçlerin sağladığı en büyük avantajlardan biri, yemeklerinize kattığı lezzet derinliğidir. Toprak, ısıyı eşit şekilde dağıtarak yemeklerin pişmesini sağlar. Bu eşit ısı dağılımı, malzemelerin doğal tatlarının birbirine geçmesine ve daha zengin bir aroma oluşmasına yardımcı olur.
Çatlamış güveçler, fırında uzun süre yüksek ısıda kaldığında parçalanabilir. Hem yemeğiniz hem de sağlığınız risk altında kalır. Eğer yağladığınız güveçte herhangi bir çatlak yoksa, tamamen yağı çeken güveci fırına sürün. Ortalama 1 saat kadar 180 derecede güveç ısınmalıdır.
Kaç Saat
İstanbul Didim arası otobüs kaç saat
Muğla İstanbul arası otobüs kaç saat sürer
1 dakika kaç saattir
Mardin Alanya arası otobüs kaç saat
Eskişehir İstanbul özel araçla kaç saat
Çanakkale kayseri otobüs kaç saat
Araba ile Dubai kaç saat sürer
Eskişehir Hatay arası otobüsle kaç saat
Malatya Didim arası otobüs kaç saat
Gümüşhane Trabzon arası otobüsle kaç saat
Erzurum Konya arası otobüsle kaç saat
Nazilli Alanya arası otobüsle kaç saat
Huawei akıllı saat kaç saatte şarj olur
Taksim Esenyurt kaç saat sürüyor
Kırşehir Kayseri arası araba ile kaç saat
Malatya Ankara arası özel araçla kaç saat
TYT Tarih kaç saatte biter
Türkiye'de şu an kaç saat
Bodrum Aydın arası otobüs kaç saat
Göbek korse kaç saat takılmalı
Lise ders saatleri kaç saat
305 dakika kaç saat kaç dakika
Kalça kırığı ameliyatı kaç saat sürer
Antibiyotik en az kaç saat arayla içilir
Bolu istanbul otobüs kaç saat
Ağrı Adana kaç saat sürüyor
14 aylık bebek kaç saat arayla beslenmeli
Ağrıdan İzmir'e kaç saat
Zonguldak Filyos arası otobüs kaç saat
Havalimanı çalışanları kaç saat çalışır
İstanbul Konya arası hızlı tren kaç saat sürüyor
Güveçte türlü kaç saatte pişer
Günde kaç saat uyku
Kaş Fethiye arası otobüs kaç saat
Turgutlu Çiğli tren kaç saat sürüyor
Gebze Uşak arası otobüsle kaç saat
Spordan kaç saat önce yemek yemeli
900 km kaç saat sürer arabayla
Depremde rekor kaç saat
Urfa Muğla arası otobüsle kaç saat