Yaklaşık 40 dakika orta ateşte olacak şekilde tavuğu haşlayabilirsiniz. Eğer köy tavuğu seçtiyseniz bu süreyi 60 dakikaya kadar uzatabilirsiniz. Ayrıca tavuğu bir süre haşladıktan sonra suyunu tazelemeniz tavsiye edilmektedir. İkinci defa eklenen su, daha berrak ve yemeklerde kullanılabilir hal alır.
Bagetlerimizi önce yüksek ateşte 2 dakika sonra kısık ateşte kontrollü bir şekilde 25 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda tavanın kapağını açalım ve dikkatli bir şekilde pişirme kağıdını açalım. Bagetlerimizi çevirelim ve üzerine tekrar pişirme kağıdını yerleştirerek kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim.
En üste bütün şekilde biberler ve iri doğranmış domates konur. En son sıcak suda salça eritilip tuz ve karabiber eklenir. Sos da tencereye dökülüp kısık ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 20- 25 dk pişirilir.
Dışarda yediğimiz çıtır bagetler mutfağınızda pişsin ister misin. Bagetleri tuzlu suda haşlayalım. İsteğe göre derisini soyabilirsiniz. Haşlanmış bagetleri önce una bulayalım.
Tavuk haşlarken kaynar suya koymak hem mikrobiyolojik hemde besin lezzet-tekstür değişimlerine, kayıplarına sebep olabilir(kırmızı et-kemikde de yine su kaynar olmamalıdır). Tavuğu taşlama suyumuz ılık veya normal oda ısısında olmalıdır.
Kaynama işleminden sonra üzerinde oluşan köpükleri temizledikten sonra tam olarak haşlanıp haşlanmadığını çatal batırarak kontrol edebiliriz. Ya da bir bıçak yardımıyla tavuk etini en kalın yerinden keserek içine bakabiliriz. Bu kısımda hafif de olsa bir pembelik kaldıysa biraz daha pişirmemiz gerekir.
190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 20-25 dakika kadar pişirin. Ardından üzeri kızarıp tavuklar tam istediğiniz gibi pişince fırından alıp servis edebilirsiniz. Fırında soslu tavuk baget hazır. Afiyetler olsun!
Bagetleri de tencerenin içine alın ve üzerine tuz ile karabiber ekleyerek malzemeleri daha önce kaynattığınız su ile kapatacak şekilde su ilave edin. Sebzelerin ve tavuk butların üzerini geçecek miktarda su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler ile tavuk etlerinin yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
YAPILIŞI : Tencereyi ocağın Üzerine koyun, ocağı açın ve sıvı yağı Tencereye dökün. Sıvı yağ kızınca tavukları arkalı önlü 5 er dakika kızartın. Daha sonra bir bardak suyu dökün, defne yapraklarını ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte yaklaşık 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
Pişirme Süresi: Tavuğun pişirme süresi, kullanılan tavuğun cinsine, ocak ısısına ve tencere tipine bağlı olarak değişir. Ancak genellikle bir bütün tavuk ortalama 50-60 dakikada haşlanır. Pişme süresini kontrol etmek için tavuğun etinin yumuşaklığını kontrol edebilirsiniz.
Kaç
Kaç derste kalınca sınıfta kalınıyor
40 40 fayans kaç metrekare yer kaplar
Fiat Albea 1.3 Multijet kaç kilo
12 ay kaç gün çeker
18 kaça bölün
Bir Metreküp Toprak Kaç Kilodur
200 yüzde yirmisi kaç
Faber Castell tükenmez kalem kaç lira
6 sınıf matematik kaç konu
Av köpeği kaç liradır
Begonvil kaç dereceye kadar dayanır
Aras Kargo Dağıtımı saat Kaça Kadar
7 ay kaç haftadır işlemli
Allerset şurup kaç yaş
Evrende kaç tane yıldız var
GTA 5 de kaç FPS alırım
6 Sınıf Sosyal 1 dönem kaç ünite
Aydın Üniversitesi psikoloji kaç bin
Ukrayna'ya kaç adet Bayraktar satıldı
30 kW kombi kaç metrekare ısıtır
Ford Transit 350 L Van Kaç M3
Demir eksikliği kaç olursa tehlikeli
Gta 4 kaç görev var
Nagant tabanca kaç mermi alır
Adetten Kaç Gün Önce Ağrı Baslar
LDL kolesterol yüksekliği kaç olursa tehlikeli
Gerze'de kaç köy var
1 porsiyon kuru erik kaç tane
Pinhani grubu kaç kişidir
Gratis'ın kaç şubesi var
Kaç adet Fantom var
Bir sayının 0 üssü kaçtır
Altın son 5 yılda yüzde kaç arttı
Roma kaç milyon
New Holland TD 90 kaç beygir
Edremit'te kaç okul var
Kağıt en fazla kaç kere katlanır
Doblo Maxi mazot deposu kaç litre
5-HTP kaç günde etkisini gösterir
Diyarbakır'da kaç tane sahabe mezarı var