1 Kilo Çileğe Ne Kadar Şeker Konur? 1kg çilek içinyaklaşık 4 su bardağışeker kullanmalısınız.


1 kg çilek reçeline ne kadar şeker konur?

1 Kilo Çileğe Ne Kadar Şeker Konur? 1kg çilek için yaklaşık 4 su bardağı şeker kullanmalısınız.

1 kilo çileğe ne kadar su koyulur?

Herkese merhabalar Tam mevsiminde harika bir çilek reçeli tarifi. Malzemeler; *1 kg çilek *4 su bardağı şeker *1 su bardağı su *1 çay kaşığı limon tuzu Yapılışı; *Tencereye temizleyip güzelce yıkadığımız çilekleri alalım.

1 kilo çilek reçeline ne kadar şeker konur nefis yemek tarifleri?

Şeker eriyince yarım limonun suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra incirleri ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 1 saat reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın.

Çilek reçeli kaç saat kaynatılmalıdır?

Çilek Reçeli Yaparken Su Konur Mu? Çileklerin kendileri yeterince su içerir ve şekerle birlikte kaynatıldıklarında reçelin kıvamını oluştururlar. Ancak, çileklerin çok sulu olmadığı durumlarda veya reçelin kıvamının istenilen düzeye gelmemesi durumunda bir miktar su ekleyebilirsiniz.

Çilek reçeli yaparken su katılır mı?

Reçel yapmaya elverişli olan çilekler iri, gösterişli ve pişirilmeye dayanıklı olan kokulu çileklerdir. Çilek reçeli yapılırken; 1 kg. çilek 1,5-2 kg. Ģeker 1.5 gr. limon tuzu veya bir limon suyu kullanılır.

1 kilo çilek reçeline ne kadar limon tuzu konur?

3. Renginin Kararmaması İçin…

Kaynatacağınız tencerenin derin ve geniş olmasına dikkat edin. Reçelin kötü ve koyu bir renge sahip olmaması için kaynama aşamasında tencere kapağını asla kapatmayın.

Çilek reçelinin kararmaması için ne yapmalı?

Kaynama işleminin sonlarına doğru tencereye limon tuzu veya suyu eklemek, reçelin şekerlenmesini önler. Reçel yapımında kullanacağınız kaşık da oldukça önemlidir.

Çilek reçeline limon ne zaman konur?

Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak.

Çilek reçeli sıcak mı konur soğuk mu?

Reçele limon suyu ya da tuzu katmıyorsunuz

Aslında bunun önüne geçmenin çok ama çok kolay bir püf noktası var. Bu da kaynama aşamasının sonuna doğru tencereye limon tuzu ya da limon suyu eklemek. Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.

Reçel yaparken limon tuzu ne zaman atılır?

Çilek reçeli bir gece önceden bekletmeden de yapılabilir.

Diğer Kg Yazıları