Acılı Ezme Nasıl Yapılır
Domates,sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyılır. Salça, tuz, nane ve pul biber karıştırılır. Doğranmış malzemeler ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılır. İster limon suyu isters nar ekşisi eklenip servis edilir.
Domates, soğan, kapya biber, soğan, sarımsak, acı biber ve maydanoz iri iri doğranıp robottan geçirilir. Süzgece konulup 15 dakika suyu akana kadar bekletilir. Ayrı bir kapta sos malzemeleri birleştirilir ve karıştırılır. Sos ve suyu akan sebzeleri birleştirip karıştırılıp servis yapılır.
Kızartmalık olarak da bilinen Hatay da meşhur peynir çeşididir. Diğer adı Yaprak Hellim peynir olan ezme peyniri , İnek sütünden günlük taze olarak mayalanarak hazırlanıyor.Orta sertlikte az yağlı ve az tuzludur. Özellikle kızartmalık olarak ve tost yaparken kullanmak için tercih edilmektedir.
Ezmeyi iki üç ay bozulmadan dolapta muhafaza etmek için turşu suyu,turşu tozu ve üzüm sirkesi ekleyerekde tüketebilirsiniz .
Blendırda maydanoz, sarımsak çekilir. Ayıklanan yeşil kırmızı biberlerde blendırdan çekilir. Hepsi bir kap içinde karıştırılarak yağını, tuzunu, sirkesini, limon tuzunu katıp, karıştıralım ve küçük kavanozlara ben öyle tercih ettim hepsini pay edelim ve kapaklarını sıkıca kapatalım.
Acılı ezme; domates, sivri biber, sarımsak, soğan, maydanoz, biber salçası, limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, nane, kırmızı biber, tuzun karıştırılması ile elde edilen bir Türk mezesi ve salatasıdır.Kebap ile birlikte yenilir. Acılı ezme tarifi, Türkiye'nin birçok yöresinde farklılık gösterir.
Fazla su, servis esnasında dökülür. Bu nedenle doğramak daha iyi olmaktadır. Geriye kalan malzemeler yani salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber, nar ekşisi, sumak, kimyon ve limon suyu eklenerek elle iyice karıştırılır. Bu malzemelerin miktarı damak zevkine göre ayarlanır.
Bir kaseye salça, kimyon, zerdeçal ve dövülmüş sarımsağı ekleyin, hepsini birlikte karıştırın. Üzerine ceviz ve bolca zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırın. Servis kasesine alın. İçinde sarımsak olduğu için, 3-4 gün içinde tüketin.
İlk olarak yeşil biberleri, soğanı, maydanozları ve domatesleri robottan geçiriyoruz. Sebzelerin çok fazla ezilmemesine dikkat ediyoruz. Daha sonra elma sirkesini, nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu ekleyip bir tur karıştırıyoruz. Ezme salatayı geniş bir kaseye alıyoruz.
Açıklama. Gaziantep özel sahan kaymağın altına ve üstüne döşenen fıstık ezmesi ile oluşan özel lezzet.
Konur
Ayak bakımı için suya ne konur
Bulgur köftesinin içine ne konur
Ispanak yemeğine nohut konur mu
Kapı önüne ne konur
5 40 yerine 10 40 yağ konur mu
Imambayıldının içine ne konur
Ispanaklı keke şerbet konur mu
Sucuklu tostun içine ne konur
Akvaryuma istiridye konur mu
Katmerin hamuruna ne konur
Hamburger köftesinin içine ne konur
Nişan kutusuna ne konur
Adana kebabın içine ne konur
Gelin Bohçasına Ne Konur
Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur
Akvaryum iç filtre içine ne konur
Poğaçanın içine kaymak konur mu
Bambunun suyuna ne konur
Yağlı biber turşusuna şeker konur mu
Acili ezmenin içine ne konur
Çeyiz kolisine ne konur
Ekşili köfteye nohut konur mu
Pelet sobası balkona konur mu
Göz tedavisinde sülük nereye konur
3 2 1 poğaçaya sirke konur mu
Börek sosuna un konur mu
Kayseri mantısı hamuruna ne konur
Pazı sarmasina ne konur
Kombi yatak odasına konur mu
Kekin içine şeftali konur mu
El açması börek hamuruna ne konur
Çiğ patlıcan buzluğa konur mu
Sıcak yemek dolaba konursa bozulur mu
Biftek sosuna ne konur
Uçakta valize deodorant konur mu
Nescafenin içine tarçın konur mu
Otlu pidenin içine ne konur
Çiçek dolmasının içine ne konur
Farklı marka çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üst üste konur mu
Gyoza içine ne konur