Hardal, et suyu, tuz karabiber, pul biber ve limon suyu eklenir ve sos çektirilir. Farklı tava ısıtılır ve 1 kaşık tereyağı konur.
IZGARA/TAVA: Yüksek ısıya ulaşan tavaya/ızgaraya etinizi koyun. Mühürleme yöntemiyle, 1'er dk her yüzünü yüksek ateşte pişirin. Pişirme süresi, dilimli bonfilenin kalınlığına bağlı olarak değişecektir. 1 parmak kalınlığında bonfile ortalama 3 dk, daha kalınsa 5 dk'da orta iyi derecesinde pişmiştir.
Bonfileyi ateşte mühürlemeden önce tuz, karabiber ve diğer baharatı tüm yüzeye serperek ekle. Böylece et pişerken suyunu salmaz ve yumuşaklığını korur. Mühürleme işleminden sonra bonfileyi ateşten hemen almadan istenen pişirme derecesine göre 5-12 dk kadar daha pişir.
Gerekli malzemeler şöyle: 1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir.
Marinasyon işlemi etin sıkı lif yapısını yumuşatacağından, pişirmeden önce en az 3-4 saat marine edilmesi önerilir. Vaktiniz varsa eti, marinasyon içinde bir gün dolapta bekletmemiz daha iyi bir sonuç verecektir. Dana Bifteği pişirmek için döküm tava, tencere ve fırın tercih edebilirsiniz.
Biftek, sinir ve yağ içermediği için hayvanın en değerli kısmı olarak kabul edilir. Bu nedenle biftek fiyatı diğer et kesimlerine göre daha yüksektir. Bonfile: Dananın böbrek yatağından başlayıp belin iki yanına uzanan kas parçasıdır. İçinde yağ ve sakatat bulunmaz.
Lezita Pişmiş Çıtır Bonfile'yi Fırın: Kızgın fırında (200ºC) 5 dk ısıtın; Tava: Önceden ısıtılmış tercihen az yağlı tavada çevirerek 6-8 dk ısıtın. Fritöz: Kızgın yağda (160ºC) 3 dk kızartın.
Eti tam olarak pişirmemek, sert ve çiğ kalmasına yol açarken, eti fazla pişirmek de kurumasına ve sertleşmesine neden olur. Pişirme yöntemi de önemli bir etkendir. Fırında veya ızgarada kuru ısı ile pişirme, eti sertleştirebilirken, buğulama veya tencerede düşük ısıda yavaş pişirme, etin daha yumuşak olmasını sağlar.
Mayonez için 1 diş sarımsak, mayonez ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırıyoruz. Mayonez servise hazır. Sos için 1 yemek kaşığı tereyağı ve salçayı ocağa koyuyoruz. 2-3 dakika sonra üzerine sıcak su ekleyip karıştırıyoruz ve sos servise hazır.
Kahvaltılık sos genellikle taze domates, kırmızı biber, yeşil biber, sarımsak, soğan ve zeytinyağı gibi malzemelerle yapılır. İsteğe bağlı olarak kapya biber, acı biber, salça, nar ekşisi gibi malzemeler de eklenebilir.
Konur
Ayak bakımı için suya ne konur
Bulgur köftesinin içine ne konur
Ispanak yemeğine nohut konur mu
Kapı önüne ne konur
5 40 yerine 10 40 yağ konur mu
Imambayıldının içine ne konur
Ispanaklı keke şerbet konur mu
Sucuklu tostun içine ne konur
Akvaryuma istiridye konur mu
Katmerin hamuruna ne konur
Hamburger köftesinin içine ne konur
Nişan kutusuna ne konur
Adana kebabın içine ne konur
Gelin Bohçasına Ne Konur
Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur
Akvaryum iç filtre içine ne konur
Poğaçanın içine kaymak konur mu
Bambunun suyuna ne konur
Yağlı biber turşusuna şeker konur mu
Acili ezmenin içine ne konur
Çeyiz kolisine ne konur
Ekşili köfteye nohut konur mu
Pelet sobası balkona konur mu
Göz tedavisinde sülük nereye konur
3 2 1 poğaçaya sirke konur mu
Börek sosuna un konur mu
Kayseri mantısı hamuruna ne konur
Pazı sarmasina ne konur
Kombi yatak odasına konur mu
Kekin içine şeftali konur mu
El açması börek hamuruna ne konur
Çiğ patlıcan buzluğa konur mu
Sıcak yemek dolaba konursa bozulur mu
Biftek sosuna ne konur
Uçakta valize deodorant konur mu
Nescafenin içine tarçın konur mu
Otlu pidenin içine ne konur
Çiçek dolmasının içine ne konur
Farklı marka çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üst üste konur mu
Gyoza içine ne konur