Kuş üzümü, tuz, şeker, yenibahar ve tarçıneklenir bir defa karıştırılır ve sıcak su eklenir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince demlenmeye bırakılır. Son olarak kıyılmış dereotu, nane ve maydanoz eklenip karıştırılır. İç harcınız hazır.


Çiçek dolmasının içine ne konur?

Kuş üzümü, tuz, şeker, yenibahar ve tarçın eklenir bir defa karıştırılır ve sıcak su eklenir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince demlenmeye bırakılır. Son olarak kıyılmış dereotu, nane ve maydanoz eklenip karıştırılır. İç harcınız hazır.

Kabak çiçek dolması hangi yöreye aittir?

Kabak Çiçeği Dolması - İzmir

Ege bölgesinde bilinen ve İzmir mutfağında mevsiminde sıklıkla tüketilen bir yemektir. Bazı restoranlarda meze olarak sunulduğu da olur.

Kabak çiçeği dolmasına salça konur mu?

Tohumlarını çıkardığımız kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine koyup süzdürüyoruz. kavuruyoruz. Devamında kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bulgur ve pirincimizi de ekledikten sonra rendelenmiş domates ve salçamızı ekleyip kavuruyoruz.

Çiçek dolması nerenin yemeğidir?

Kabak çiçeği dolması veya çiçek dolması, Türk, Yunan ve Kıbrıs mutfaklarında tüketilen ve kabak çiçeklerinin doldurulması suretiyle hazırlanan bir dolma çeşidi. Türkiye'de Ege Bölgesi'nde, Giritli mübadillerin getirdiği Girit mutfağının da bir unsuru olarak tüketilir.

Dolma içi neler konur?

Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çiçek dolmasının yanına ne gider?

Kabak çiçeği dolması; yöreye göre değişse de genellikle temmuz ayında, Ege ve Akdeniz'de sabahın erken saatlerinde toplanan kabak çiçeklerinden yapılır.

Kabak çiçeği dolması ne zaman yapılır?

Kabak Çiçeğinin Tazeliği

Eski veya bozulmuş çiçekler, acı bir tat verebilir. Bu yüzden, dolma yaparken taze ve iyi korunmuş kabak çiçekleri kullanmak önemlidir. Taze çiçekler, doğal ve hafif tatları ile dolmanızı daha lezzetli hale getirecektir.

Kabak çiçeği dolması neden acı olur?

Kabak Dolması - Denizli

Kabakların içi oyulur, yağda kızartılır. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, dereotu, karabiber ve maydanoz karıştırılır. Kızartılan kabakların içi doldurulur.

Kabak dolması içine ne konur?

Bizim mutfağımızda “yalancısı” olan her dolmanın mutlaka etlisi de olur. Elimdeki dönem kitaplarının hiç birinde kabak çiçeğine ait bir tarif yoktu. Hep eski tarifler yeniye uyarlanacak diye bir kural yok ki.

Kabak çiçeği dolması etli olur mu?

A, C ve B vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor, bitkisel protein, nişasta, demir, bakır, folat ve çinko mineralleri bakımından zengindir. Lif değeri yüksek bir besindir. Bağırsakları düzenlenmesinde önemli rol oynar. Düzenli tüketildiği zaman bağışıklığın güçlenmesinde oldukça etkilidir.

Diğer Konur Yazıları