Kuş üzümü, tuz, şeker, yenibahar ve tarçın eklenir bir defa karıştırılır ve sıcak su eklenir. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir, suyunu çekince demlenmeye bırakılır. Son olarak kıyılmış dereotu, nane ve maydanoz eklenip karıştırılır. İç harcınız hazır.
Kabak Çiçeği Dolması - İzmir
Ege bölgesinde bilinen ve İzmir mutfağında mevsiminde sıklıkla tüketilen bir yemektir. Bazı restoranlarda meze olarak sunulduğu da olur.
Tohumlarını çıkardığımız kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine koyup süzdürüyoruz. kavuruyoruz. Devamında kuş üzümünü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bulgur ve pirincimizi de ekledikten sonra rendelenmiş domates ve salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
Kabak çiçeği dolması veya çiçek dolması, Türk, Yunan ve Kıbrıs mutfaklarında tüketilen ve kabak çiçeklerinin doldurulması suretiyle hazırlanan bir dolma çeşidi. Türkiye'de Ege Bölgesi'nde, Giritli mübadillerin getirdiği Girit mutfağının da bir unsuru olarak tüketilir.
Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kabak çiçeği dolması; yöreye göre değişse de genellikle temmuz ayında, Ege ve Akdeniz'de sabahın erken saatlerinde toplanan kabak çiçeklerinden yapılır.
Kabak Çiçeğinin Tazeliği
Eski veya bozulmuş çiçekler, acı bir tat verebilir. Bu yüzden, dolma yaparken taze ve iyi korunmuş kabak çiçekleri kullanmak önemlidir. Taze çiçekler, doğal ve hafif tatları ile dolmanızı daha lezzetli hale getirecektir.
Kabak Dolması - Denizli
Kabakların içi oyulur, yağda kızartılır. Pirinç, kıyma, soğan, salça, tuz, dereotu, karabiber ve maydanoz karıştırılır. Kızartılan kabakların içi doldurulur.
Bizim mutfağımızda “yalancısı” olan her dolmanın mutlaka etlisi de olur. Elimdeki dönem kitaplarının hiç birinde kabak çiçeğine ait bir tarif yoktu. Hep eski tarifler yeniye uyarlanacak diye bir kural yok ki.
A, C ve B vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor, bitkisel protein, nişasta, demir, bakır, folat ve çinko mineralleri bakımından zengindir. Lif değeri yüksek bir besindir. Bağırsakları düzenlenmesinde önemli rol oynar. Düzenli tüketildiği zaman bağışıklığın güçlenmesinde oldukça etkilidir.
Konur
Ayak bakımı için suya ne konur
Bulgur köftesinin içine ne konur
Ispanak yemeğine nohut konur mu
Kapı önüne ne konur
5 40 yerine 10 40 yağ konur mu
Imambayıldının içine ne konur
Ispanaklı keke şerbet konur mu
Sucuklu tostun içine ne konur
Akvaryuma istiridye konur mu
Katmerin hamuruna ne konur
Hamburger köftesinin içine ne konur
Nişan kutusuna ne konur
Adana kebabın içine ne konur
Gelin Bohçasına Ne Konur
Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur
Akvaryum iç filtre içine ne konur
Poğaçanın içine kaymak konur mu
Bambunun suyuna ne konur
Yağlı biber turşusuna şeker konur mu
Acili ezmenin içine ne konur
Çeyiz kolisine ne konur
Ekşili köfteye nohut konur mu
Pelet sobası balkona konur mu
Göz tedavisinde sülük nereye konur
3 2 1 poğaçaya sirke konur mu
Börek sosuna un konur mu
Kayseri mantısı hamuruna ne konur
Pazı sarmasina ne konur
Kombi yatak odasına konur mu
Kekin içine şeftali konur mu
El açması börek hamuruna ne konur
Çiğ patlıcan buzluğa konur mu
Sıcak yemek dolaba konursa bozulur mu
Biftek sosuna ne konur
Uçakta valize deodorant konur mu
Nescafenin içine tarçın konur mu
Otlu pidenin içine ne konur
Çiçek dolmasının içine ne konur
Farklı marka çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üst üste konur mu
Gyoza içine ne konur