Biberler yıkanır, boyları büyük olanlar istenilen büyüklükte kesilir. Sarımsaklar soyulur. Bu arada derin bir tencereye sirke, yağ, su koyup kaynamaya bırakılır. Tuz ve şekeri de ekleyelim.
Biber Turşusu Erimemesi İçin Ne Yapmalı? Turşunuzun erimemesi için kaya tuzu kullanmalısınız.
Yeşil biberle yaptığınız yağlı biber turşusunu kırmızı biber ile de yapabilirsiniz. Diğer biber turşuları gibi kolay olan yağlı kırmızı biber turşusunu sizlerde evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Acı Meksika biberi olan jalepeno biber turşusu tarifine de buradan göz atabilirsiniz.
Tombul Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Biberleri yıkadıktan sonra kavanoza bir kısmını dolduruyoruz. Tuz, sarımsak sirkeyi de ekleyip kalan biberleri de üzerine koyduktan sonra kalan suyu üzerine ekliyoruz. Ağzını sıkıca kapatıp 20 gün sonra yiyebilirsiniz.
Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Üzüm sirkesi yerine elma sirkesi gibi daha düşük asitli bir malzeme tercih ederseniz, 1 litre suya 1,5 çay bardağı sirke kullanabilirsiniz.
Elma sirkesi ile kurulan biber turşuları her zaman daha sarı olur. Üzüm sirkesi maalesef cinsi uygun değilse karartır. ❗❗sıcak su turşuların sararmasında önemlidir. Mümkünse sıcak su ile hazırlayın.
Nefisyemektarifleri.com'da servis edilen bir içeriğe göre, Kaya tuzu ve sarımsak turşunun uzun ömürlü ve sert olmasında en önemli etkenlerinden biridir. Diri ve sert bir turşu için malzemeler ufakça delinmelidir. Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır.
Yağlı biber turşunuzu serin , güneş görmeyen bir ortamda saklamalısınız. Eğer kavanozu açtıysanız bitene kadar buzdolabında muhafaza etmelisiniz.
Bir başka püf noktası ise çok tuzlu olan turşunuzun içerisine elma ilave etmekte saklı. Çok tuzlu olan turşunuzun içerisine elma ilave ederek ve yukarıda anlattığımız şekilde yeni bir kavanoza aktararak da kurtabilirsiniz. İçerisine 1 avuç kadar nohut ilave ederseniz de tuzluluk oranını azaltmanıza yardımcı olur.
Tencereye su, sirke ve zeytinyağı alınır, kaynayınca doğranan biberler eklenir. 2-3 dakika pişirilir. Daha sonra rondodan geçirdiğimiz domates ilave edilir, ardından tuz, küp şeker, limon tuzu ve doğranan sarımsaklar eklenir.
Konur
Ayak bakımı için suya ne konur
Bulgur köftesinin içine ne konur
Ispanak yemeğine nohut konur mu
Kapı önüne ne konur
5 40 yerine 10 40 yağ konur mu
Imambayıldının içine ne konur
Ispanaklı keke şerbet konur mu
Sucuklu tostun içine ne konur
Akvaryuma istiridye konur mu
Katmerin hamuruna ne konur
Hamburger köftesinin içine ne konur
Nişan kutusuna ne konur
Adana kebabın içine ne konur
Gelin Bohçasına Ne Konur
Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur
Akvaryum iç filtre içine ne konur
Poğaçanın içine kaymak konur mu
Bambunun suyuna ne konur
Yağlı biber turşusuna şeker konur mu
Acili ezmenin içine ne konur
Çeyiz kolisine ne konur
Ekşili köfteye nohut konur mu
Pelet sobası balkona konur mu
Göz tedavisinde sülük nereye konur
3 2 1 poğaçaya sirke konur mu
Börek sosuna un konur mu
Kayseri mantısı hamuruna ne konur
Pazı sarmasina ne konur
Kombi yatak odasına konur mu
Kekin içine şeftali konur mu
El açması börek hamuruna ne konur
Çiğ patlıcan buzluğa konur mu
Sıcak yemek dolaba konursa bozulur mu
Biftek sosuna ne konur
Uçakta valize deodorant konur mu
Nescafenin içine tarçın konur mu
Otlu pidenin içine ne konur
Çiçek dolmasının içine ne konur
Farklı marka çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üst üste konur mu
Gyoza içine ne konur