Geleneksel Lezzet Yayla Çorbası Nasıl Yapılır
Çorbayı pişireceğiniz malzemelerin tamamını tencereye aldıktan sonra pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Tüm malzemeler homojen bir hale geldikten sonra 6 bardak soğuk su ekleyerek ve orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
Yayla çorbası neyden yapılır? Temel olarak yoğurt, pirinç, un, yumurta sarısı, su veya tavuk suyu ve nane ile yapılır. Tereyağı ve tuz da çorbanın lezzetini artırmak için kullanılır. Bu malzemeler, yayla çorbasının karakteristik lezzetini ve besleyici değerini oluşturur.
Yayla çorbasını pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. 1 yumurta sarısını da karışımın üzerine ekledikten sonra tekrar karıştırın.
Çorba için:
2su bardağıiçme suyu. 1tatlı kaşığıtuz. 2dişsarımsak.
Yayla Çorbası (Ayrıntılı) (Pirinçli Yoğurt Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır? Pirinç yıkanır ve kaynamış su ile haşlanmaya bırakılır.
Nanenin tüm ferahlığını, yoğurdun besleyiciliğini, yumuşacık tadını içinde barındıran yayla çorbası dumanı üzerindeki en geleneksel çorbalardan değil de ne? Yayla çorbanızın içine hiç yumurta koymadan, uzun uzadıya terbiye hazırlamadan yapabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.
Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Pirinçler suda haşlanır. Yumurta, yoğurt, un ve biraz su blender den geçirilir ve haşlanmış pirinçlerin üzerine yavaş yavaş eklenir 5 dk pişirilir.
Püf noktaları Yumurta, yoğurtlu çorbalara bağlayıcı özelliği için eklenir. Çoğu zaman yoğurdun kesilmemesini sağlar. Yayla çorbasını yumurtasız yapacaksanız yoğurt ve un karışımı tencereye ekledikten sonra çorbanın kesilmemesi için sürekli karıştırmalısınız.
Kavrulmuş Unlu Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Bilinenin dışında biraz farklı bir yayla çorbası yapacağız. Öncelikle bir tencerede pirinçimizi haşlıyoruz. Derin bir tavada 7 kaşık sıvı yağı ile 3 kaşık unu çırpıp kavuruyoruz.
Süt, yoğurt, un, çorbanın sulu kısmı ve limonla yumurtasız çorba terbiyesi olur.