Süzgeç yardımıyla tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetlerin ağzını büzdükten sonra bir pipet yardımıyla içindeki havayı vakumlayın. Ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra difrize koyabilirsiniz.Çiğ patlıcanları bu yöntemle 12 aya kadar dondurucuda saklamak mümkündür.


Patlıcan çiğ olarak derin dondurucuda nasıl saklanır?

Süzgeç yardımıyla tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetlerin ağzını büzdükten sonra bir pipet yardımıyla içindeki havayı vakumlayın. Ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra difrize koyabilirsiniz. Çiğ patlıcanları bu yöntemle 12 aya kadar dondurucuda saklamak mümkündür.

Buzluğa patlıcan nasıl koyulur nefis yemek tarifleri?

Çiğ patlıcanı dondurarak saklamak için öncelikle patlıcanları akan soğuk suyun altında dikkatlice yıkayın. Kurulayın ve çöp kısımlarını kesip atın. Yapacağınız yemeğe göre şekil vererek kesin. Yemeklik porsiyonlar olacak şekilde kilitli dondurucu poşetlerine koyup dondurucuya kaldırın.

Patlıcan buzlukta bakteri üretir mi?

Patlıcanlarımızı acısının gitmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Tuzlu suyunu süzdükten sonra istediğiniz miktarlarda poşetlere doldurup fazla havasını pipetle çekiyoruz yani vakumluyoruz. Dondurucuya koyup kışın tüketebilirsiniz.

Patlıcan haşlanarak buzluğa atılır mı?

Saklama da bozulma gibi bir sıkıntı olmuyor ama çok zararlı. Közleme, kızartma gibi işlemlerle buzlukta saklandığında bakteri üretiyor. (Doktor arkadaşımdan öğrenmiştim) Çiğ olarakda tüm sebze ve meyvelerin saklanması zaten önerilmiyor.

Kızartmalık patlıcan dondurucuya nasıl konur?

Patlıcanları yarım limon suyu eklenmiş kaynayan suya atın ve 2 dakika haşlayın. Haşlanmış patlıcanları soğuk su dolu bir kaseye atın ve sonra süzüp kurutun. Patlıcan dilimlerini Koroplast Kilitli Poşete koyun, havasını alarak kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.

Çiğ patlıcan dolapta kaç gün durur?

Kızarmış patlıcanları kilitli poşete veya buzdolabı poşetine 1 pişirimlik olacak şekilde yerleştirin. Poşeti hava almayacak şekilde düğümledikten sonra üzerine tarihin yazılı olduğu etiket yapıştırın. Hazırladığınız poşetleri buzluğa veya derin dondurucuya atın.

Dondurucudaki patlıcan nasıl pişirilir?

Patlıcanların raf ömrü çok kısadır ve 2-3 gün sonra bozulmaya başlar. Buzdolabında da çok uzun süre dayanmazlar - uygun şekilde saklandığında bile, soğutulmuş patlıcanlar sadece yaklaşık 5 gün için iyidir.

Kozlenmiş patlıcan buzluğa nasıl atılır?

Salçayı kavurduktan sonra dondurucudan çıkarttığınız 2 poşet patlıcanı, dışarıda çözülmesini asla beklemeden direk tencere içine koyun. Daha sonra yemeğinizin üzerine damak tadınıza göre tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateş üzerinde 5-6 dakika pişmeye bırakın.

Karnıyarıklık patlıcan dondurucuya nasıl konur?

Patlıcanlarımızı kesme tahtası üzerine alalım. Sap kısmını ayırdıktan sonra patlıcanları dilediğimiz boyutta doğrayalım. Ardından közlenmiş patlıcanları kullanacağımız miktarlarda buzdolabı poşetlerine paylaştıralım. Dondurulmuş köz patlıcanları ihtiyacınız olduğunda çözdürüp tazesi gibi tüketebilirsiniz.

Dondurucuya patlıcan koymak sağlıklı mı?

Patlıcanlar alacalı soyulup tam ortasından uzunca bir çizgi şeklinde karni yatılır. Daha sonra yumurta fırçası ile sıvı yağ patlıcanın her yerine sürülür. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve fırında 200 derecede 25 dakika pişirilir. Fırından çıkınca soğutulur buz dolabı poşetine konup dondurucuya yerleştirilir.

Diğer Konur Yazıları