Soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağı ile birlikte tencerede kavrulur. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca enginarlar sudan çıkartılıp tenceye alınır, soğanla birlikte karıştırılarak sarartılır.
En sağlıklı enginar pişirme yöntemi yapraklarını temizleyip bütün olarak haşlamak veya buharda pişirmektir. Buharda pişirme, besleyici özelliklerinin büyük bölümünün ve kokusunun korumasını sağlar. Haşlama yönteminde ise enginarlar çok daha hızlı bir sürede yenmeye hazır hale gelir.
İnce ince doğradığınız kuru soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Ardından limonlu suyuyla doğradığınız enginar çanaklarını ekleyip, 2-3 dakika soteleyin. 1 su bardağı kadar kaynamış suyu, tuzunu ve arzu ederseniz 1 küp şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı biçimde enginarlar yumuşayacak kadar pişirin.
Derin ve geniş bir kase içinde yumurta, hardal, zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ile tuz ve karabiberi iyice çırpın. Mümkünse bir mutfak robotu veya blender'la da karıştırın. Bu karışımı daha önceden pişirip soğumaya bıraktığınız unlu suyla karıştırıp iyice çırpın. Sosunuz hazır.
Enginarı unlu limonlu suda haşlayıp pişiriyoruz ,soğanları kavurup zeytinyağında sarımsak ekliyoruz ,garnitür ve baharat ekliyoruz, biraz limon sıkıp enginarın üzerine paylaştırıyoruz, isteğe göre soğuk sıcak servis edelim.
Bir tencerede kaynayan kaya tuzlu suda 2-3 dakika kadar haşlanan enginarlar, bir kevgirle alınıp buzlu suya atılır. Böylece enginarlara şoklama işlemi yapılmış olur ve renkleri de kararmaz.
Enginar yapraklarının faydaları nelerdir denince araştırmalarda ilk çıkan sonuçlar karaciğer sağlığıyla ilgilidir. Enginar yaprağı çay olarak tüketilir. Bu yaprağın faydaları arasında karaciğeri temizlemek yer alır.
Enginar çiğ olarak da tüketilebilir. Öyle ki 40 gün boyunca düzenli olarak tüketildiği takdirde karaciğeri yenilemektedir. Dilerseniz çiğ enginarın üzerine limon sıkarak da tüketebilirsiniz. Çiğ olarak tüketimi vitaminleri kaybetmemesi yönünden size artı bir avantaj sağlayacaktır.
Enginarın içinde haşlandığı su oldukça acıdır. Yemeğe eklemek üzere içinden 1 küçük çay bardağı alınarak kalan su dökülür. Ayrı bir kapta kuşbaşı et, tuz, zeytinyağı, arpacık soğan ve bir kaşık un kavrulur. Salça eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur ve haşlanan enginar tencereye alınır.
Soyduğunuz enginar saplarını ayrı bir tencerede, suda kaynatın. Suya tuz da ekleyin. 20-25 dakika kadar enginar saplarını haşlayın. Eğer enginar sapları yumuşamadıysa, 5-10 dakika daha kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra servis edeceğiniz tabağa enginar saplarını alıp soğumaya bırakın.
Konur
Ayak bakımı için suya ne konur
Bulgur köftesinin içine ne konur
Ispanak yemeğine nohut konur mu
Kapı önüne ne konur
5 40 yerine 10 40 yağ konur mu
Imambayıldının içine ne konur
Ispanaklı keke şerbet konur mu
Sucuklu tostun içine ne konur
Akvaryuma istiridye konur mu
Katmerin hamuruna ne konur
Hamburger köftesinin içine ne konur
Nişan kutusuna ne konur
Adana kebabın içine ne konur
Gelin Bohçasına Ne Konur
Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur
Akvaryum iç filtre içine ne konur
Poğaçanın içine kaymak konur mu
Bambunun suyuna ne konur
Yağlı biber turşusuna şeker konur mu
Acili ezmenin içine ne konur
Çeyiz kolisine ne konur
Ekşili köfteye nohut konur mu
Pelet sobası balkona konur mu
Göz tedavisinde sülük nereye konur
3 2 1 poğaçaya sirke konur mu
Börek sosuna un konur mu
Kayseri mantısı hamuruna ne konur
Pazı sarmasina ne konur
Kombi yatak odasına konur mu
Kekin içine şeftali konur mu
El açması börek hamuruna ne konur
Çiğ patlıcan buzluğa konur mu
Sıcak yemek dolaba konursa bozulur mu
Biftek sosuna ne konur
Uçakta valize deodorant konur mu
Nescafenin içine tarçın konur mu
Otlu pidenin içine ne konur
Çiçek dolmasının içine ne konur
Farklı marka çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üst üste konur mu
Gyoza içine ne konur