Genellikle dana etiyle yapılır ama tavuk etiyle de yapılabilir. Yöresine göre keşkek, yanındahaşlanmış tavuk, salçalı nohut yemeği, pirinç pilavı, bulgur pilavı ve ayranile servis edilir. Genellikle kemikli dana etinden yapılan keşkeğin üzerine, kırmızı biber ve tereyağından hazırlanmış sos dökülür.


Keşkek yemeğinin içine ne konur?

Genellikle dana etiyle yapılır ama tavuk etiyle de yapılabilir. Yöresine göre keşkek, yanında haşlanmış tavuk, salçalı nohut yemeği, pirinç pilavı, bulgur pilavı ve ayran ile servis edilir. Genellikle kemikli dana etinden yapılan keşkeğin üzerine, kırmızı biber ve tereyağından hazırlanmış sos dökülür.

Keşkek'e soğan konur mu?

Buğday ve et iyice eriyene kadar ateşte ağır ağır pişirilir. Finalde üzerine tiftiklenmiş et veya nohut serpiştirilir. Yağda yakılmış pul biberle süslenerek servis yapılır. Bazı yörelerde üzerine salça, biber, soğan da eklenir.

Keşkek ıslatmadan pişer mi?

Keşkek yapmak için bir gün önceden aşurelik buğdayı ıslatmanıza, kaynatmanıza gerek yok. Duru Pratik Aşurelik Buğday ile geleneksel lezzetimiz keşkek hiç olmadığı kadar kolay. Duru Pratik, lezzete lezzet katar!

Keşkek blenderdan geçirilir mi?

Burada dikkat blender değil mikser kullanıyoruz, çünkü çorba gibi olsun istemiyoruz. Bu aşamada keşkek koyulaşmaya başlayacaktır. Bunun için yanınızda kaynar su bulundurmanızı tavsiye ederim. Çok koyu olursa ara ara sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Düdüklü tencerede keşkek kaç dakikada pişer?

2- İçerisine bir gece önceden ıslattığınız buğday ve nohutları ekleyin. 3- Tavuk butlarını yerleştirin ve üzerine suyu ekleyin. 4- Tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 5- Kapağı kilitledikten sonra manuel ayarlama seçeneğinden basınç ayarını yapıp süreyi 20 dakika olarak ayarlayın.

Tören keşkeği geleneği nedir?

Kadın ve erkek gruplarının toplu olarak iş paylaşımı ve katılımıyla büyük kazanlarda ve açık ateşlerde, buğday ve etin birlikte pişirilmesiyle yapılan tören yemeğine keşkek, bu yemeğin etrafında gerçekleşen ritüellere de Tören Keşkeği Geleneği adı verilmektedir.

Keşkeğe hangi baharatlar konur?

MALZEMELER: Bütün buğday Nohut Dana eti Pul biber Karabiber Tuz Salça Tereyağı YAPILIŞI: Çömleğin içerisine buğday, nohut, dana eti, tereyağı, salça, baharatlar ve tuz konulur.

Keşkek sıcak suyla mı ıslanır soğuk suyla mı?

Yarmalar 1 gece önceden sıcak suyla ıslatılır. 1 saat sonra suyunu çekmişse bir miktar daha sıcak su eklenip ağzı kapalı şekilde sabaha kadar bekletilir.

Keşkeğin yanına hangi çorba gider?

Keşkek, etli bir yemek olduğu için başlangıç menülerinde pirinç, yeşil mercimek, kırmızı mercimek ve bulgur ile hazırlanan Anadolu çorbasını tercih edebilirsiniz.

Keşkek ne ile dövülür?

Yapılışı yöreden yöreye değişse de önemli olan kıvamını tutturmaktır. Et ve buğday uzun süre pişmeli, haşlandıktan sonra tel tel ayrılan et ve buğday, geniş tencerelerde tahta bir tokmak ya da kaşık yardımıyla iyice dövülmelidir. Etlisi kadar tavuklu keşkek de pek nefis olur.

Diğer Konur Yazıları