Antep Katmeri'nin hamuru için1 kilogram sert buğday unu, 550 mililitre klorsuz su, 20 gram kaya tuzubir kapta karıştırılarak yoğurulur. 160 ilâ 180 gram hamur yumakları hazırlanır ve piştiğinde kokusunu vermeyecek bitkisel sıvı yağ ile hamurun üst kısmı yağlanarak 8 ilâ 10 saat arası buzdolabında bekletilir.


Katmerin hamuruna ne konur?

Antep Katmeri'nin hamuru için 1 kilogram sert buğday unu, 550 mililitre klorsuz su, 20 gram kaya tuzu bir kapta karıştırılarak yoğurulur. 160 ilâ 180 gram hamur yumakları hazırlanır ve piştiğinde kokusunu vermeyecek bitkisel sıvı yağ ile hamurun üst kısmı yağlanarak 8 ilâ 10 saat arası buzdolabında bekletilir.

Katmer mayalı mı mayasız mı?

Katmer, Anadolu'nun geleneksel hamur işi lezzetlerinden biridir. Katmer arasına peynir, reçel, ya da tereyağı sürülerek tüketilen, ağız da tel tel dağılan bir hamur işidir. Kahvaltıda, sahurda ya da çay saatlerinde sıcak sıcak tüketilmektedir. Katmer yapımı için hamuru mayalandırmak gerekmektedir.

Sivas Katmeri içinde ne var?

Sivas Katmeri su, un, yağ, yaş maya, yumurta sarısı ve tuzdan oluşan unlu mamuldür. İçeriğinde bulunan ürünlerin harmanlanmasıyla tuzlu bir lezzete sahiptir.

Buzluktan çıkan katmer nasıl pişirilir?

Hazırladığınız katmerlerinizi hemen pişirmeyecekseniz aralarına yağlı kağıt ya da poşet yerleştirip bu şekilde buzluğa kaldırabilirsinz. Buzluktan çıkardığımız katmerleri çözdürmeden ısınmış tavada pişirelim.

Katmerin yumuşak olması için ne yapmalı?

Genelde su kullanılmış ben süt ile yaptım ve az maya kullandım. Bu daha yumuşak yaptı. Ve katmerleri pişerken yağlamadım pişince yağladım böyle daha yumuşak ve lezzetli oldu.

Katmerin hamuruna maya konur mu?

Tel Tel Ayrılan Tavada Katmer Tarifi???? Malzemeler ????Hamuru için 3 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru maya 5 bardak un (+,-) ????Yağ karışımı için 100 gr tereyağı Yarım kahve fincani sıvı yağ Nasil Yapilir 1. karıştırma kabına su,kuru maya şeker,tuz ve un alınarak ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.

Katmer içinde ne olur?

Katmer, Türk mutfağında ve Orta Asya'da yaygın olarak yapılan, hamurun yaklaşık 2 mm kalınlığında açılıp arasına yağ, haşhaş, tahin, antep fıstığı ya da kaymak konulup 4-5 kez katlanarak saçta pişirilmesi ile elde edilen hamur işi yiyecektir.

Katmer neyle yapılır?

Katmer yemek için Gaziantep'e yol almaya gerek yok. Ilık suyla tutulan hamurlar, uzun saatler süresince ayçiçek yağında bekledikten sonra elde incecik açılıyor. Hazırlanan kaymak, toz şeker ve boz fıstıkla buluştuktan sonra kare halini alıyor. Tereyağıyla yağlanıp fırınlandıktan sonra çıtır çıtır servis ediliyor.

Katmer hamuruna süt konur mu?

Hamuru yapalım ; sütü, tuzu derin bir kaba koyun karıştırın. Azar azar unu ekleyip hafif sert bir hamur yapın ele yapışmayan bir hamur olsun.

Katmer hangi ilimize aittir?

Katmer - Uşak

5 su bardağı un. 1 tatlı kaşığı tuz. Yarım paket kuru hamur mayası

Diğer Konur Yazıları