Antep Katmeri'nin hamuru için 1 kilogram sert buğday unu, 550 mililitre klorsuz su, 20 gram kaya tuzu bir kapta karıştırılarak yoğurulur. 160 ilâ 180 gram hamur yumakları hazırlanır ve piştiğinde kokusunu vermeyecek bitkisel sıvı yağ ile hamurun üst kısmı yağlanarak 8 ilâ 10 saat arası buzdolabında bekletilir.
Katmer, Anadolu'nun geleneksel hamur işi lezzetlerinden biridir. Katmer arasına peynir, reçel, ya da tereyağı sürülerek tüketilen, ağız da tel tel dağılan bir hamur işidir. Kahvaltıda, sahurda ya da çay saatlerinde sıcak sıcak tüketilmektedir. Katmer yapımı için hamuru mayalandırmak gerekmektedir.
Sivas Katmeri su, un, yağ, yaş maya, yumurta sarısı ve tuzdan oluşan unlu mamuldür. İçeriğinde bulunan ürünlerin harmanlanmasıyla tuzlu bir lezzete sahiptir.
Hazırladığınız katmerlerinizi hemen pişirmeyecekseniz aralarına yağlı kağıt ya da poşet yerleştirip bu şekilde buzluğa kaldırabilirsinz. Buzluktan çıkardığımız katmerleri çözdürmeden ısınmış tavada pişirelim.
Genelde su kullanılmış ben süt ile yaptım ve az maya kullandım. Bu daha yumuşak yaptı. Ve katmerleri pişerken yağlamadım pişince yağladım böyle daha yumuşak ve lezzetli oldu.
Tel Tel Ayrılan Tavada Katmer Tarifi???? Malzemeler ????Hamuru için 3 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru maya 5 bardak un (+,-) ????Yağ karışımı için 100 gr tereyağı Yarım kahve fincani sıvı yağ Nasil Yapilir 1. karıştırma kabına su,kuru maya şeker,tuz ve un alınarak ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.
Katmer, Türk mutfağında ve Orta Asya'da yaygın olarak yapılan, hamurun yaklaşık 2 mm kalınlığında açılıp arasına yağ, haşhaş, tahin, antep fıstığı ya da kaymak konulup 4-5 kez katlanarak saçta pişirilmesi ile elde edilen hamur işi yiyecektir.
Katmer yemek için Gaziantep'e yol almaya gerek yok. Ilık suyla tutulan hamurlar, uzun saatler süresince ayçiçek yağında bekledikten sonra elde incecik açılıyor. Hazırlanan kaymak, toz şeker ve boz fıstıkla buluştuktan sonra kare halini alıyor. Tereyağıyla yağlanıp fırınlandıktan sonra çıtır çıtır servis ediliyor.
Hamuru yapalım ; sütü, tuzu derin bir kaba koyun karıştırın. Azar azar unu ekleyip hafif sert bir hamur yapın ele yapışmayan bir hamur olsun.
Katmer - Uşak
5 su bardağı un. 1 tatlı kaşığı tuz. Yarım paket kuru hamur mayası
Konur
Ayak bakımı için suya ne konur
Bulgur köftesinin içine ne konur
Ispanak yemeğine nohut konur mu
Kapı önüne ne konur
5 40 yerine 10 40 yağ konur mu
Imambayıldının içine ne konur
Ispanaklı keke şerbet konur mu
Sucuklu tostun içine ne konur
Akvaryuma istiridye konur mu
Katmerin hamuruna ne konur
Hamburger köftesinin içine ne konur
Nişan kutusuna ne konur
Adana kebabın içine ne konur
Gelin Bohçasına Ne Konur
Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur
Akvaryum iç filtre içine ne konur
Poğaçanın içine kaymak konur mu
Bambunun suyuna ne konur
Yağlı biber turşusuna şeker konur mu
Acili ezmenin içine ne konur
Çeyiz kolisine ne konur
Ekşili köfteye nohut konur mu
Pelet sobası balkona konur mu
Göz tedavisinde sülük nereye konur
3 2 1 poğaçaya sirke konur mu
Börek sosuna un konur mu
Kayseri mantısı hamuruna ne konur
Pazı sarmasina ne konur
Kombi yatak odasına konur mu
Kekin içine şeftali konur mu
El açması börek hamuruna ne konur
Çiğ patlıcan buzluğa konur mu
Sıcak yemek dolaba konursa bozulur mu
Biftek sosuna ne konur
Uçakta valize deodorant konur mu
Nescafenin içine tarçın konur mu
Otlu pidenin içine ne konur
Çiçek dolmasının içine ne konur
Farklı marka çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üst üste konur mu
Gyoza içine ne konur