İmambayıldı, ana malzemesi patlıcan olan, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan zeytinyağlı bir yemek türüdür.
İmambayıldının karnıyarıktan farkı içinde et olmaması ve soğuk olarak servis edilmesidir. Patlıcanlar soyulduktan sonra ortalarından yarılır ve bu halde kızartılmaya bırakılır. Bu arada kıyma, domates, soğan ve tuzdan oluşan bir harç hazırlanır. Bu harç patlıcanların ortasındaki yarıklara doldurulur.
Rendelenmiş domatesi ve salçayı ekleyip bir taşım kaynatın. Sosu bir servis tabağına alın. Üzerine patlıcanları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk servis yapın.
Patlıcan sevilmez mi hiç? Karnıyarığın kıyma yerine bol soğanlı, sarımsaklı ve domatesli iç harcıyla hazırlananı imam bayıldı tarifi, vejetaryenler için oldukça uygun. Yeri geldiğinde meze yeri geldiğinde. Arzuya göre patlıcanlar kızarmadan da imam bayıldı hazırlanabiliyor.
İmam Bayıldı (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Patlıcanları kızartmak için; Sıvı yağ
Yoğurt ve haşlanmış pirinci ilave edip hepsini iyice karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları karnıyarık şeklinde keserek hazırlayın. Pirinçli karışımı patlıcanların içine karnıyarık şeklinde doldurun. Soğuk olarak servis yapın.
İmambayıldı Tarifi İçin Malzemeler
Kızartmak için sıvı yağ Patlıcanların içine serpmek için toz şeker.
İmam bayıldı bol soğan, domates ve biber ile hazırlanır. Karnıyarık ise kıyma ya da parça etle hazırlanır. İmam bayıldı zeytinyağlı bir yemektir.
Kuşbaşı olan etleri soğan ve sarımsakla soteliyoruz. Patlıcanları tencereye diziyoruz. Üzerine sotelenmiş etleri de koyuyoruz, kızarana biberleri üzerine diziyoruz. Daha sonra salçalı su yapıp üzerine döküyoruz, tencerede de suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Klasik Karnıyarık: Kıyma, soğan, yeşil biber ve baharat karışımı içerir. Nohutlu Karnıyarık: İç harcına nohut eklenerek zenginleştirilmiş bir versiyonudur. Baharatlı Karnıyarık: İç harcına daha fazla baharat eklenerek hazırlanan çeşidi.
Karnıyarık ( Bostan Patlıcanlı )
Özellikle tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatlar lezzeti artırır. Servis Yöntemi: İmambayıldı, sıcak ya da ılık olarak servis edilebilir. Maydanoz veya limon dilimleriyle süsleyerek sunumunu yapabilirsiniz.
Konur
Ayak bakımı için suya ne konur
Bulgur köftesinin içine ne konur
Ispanak yemeğine nohut konur mu
Kapı önüne ne konur
5 40 yerine 10 40 yağ konur mu
Imambayıldının içine ne konur
Ispanaklı keke şerbet konur mu
Sucuklu tostun içine ne konur
Akvaryuma istiridye konur mu
Katmerin hamuruna ne konur
Hamburger köftesinin içine ne konur
Nişan kutusuna ne konur
Adana kebabın içine ne konur
Gelin Bohçasına Ne Konur
Sayılardan sonra sıra bildirmek için konur
Akvaryum iç filtre içine ne konur
Poğaçanın içine kaymak konur mu
Bambunun suyuna ne konur
Yağlı biber turşusuna şeker konur mu
Acili ezmenin içine ne konur
Çeyiz kolisine ne konur
Ekşili köfteye nohut konur mu
Pelet sobası balkona konur mu
Göz tedavisinde sülük nereye konur
3 2 1 poğaçaya sirke konur mu
Börek sosuna un konur mu
Kayseri mantısı hamuruna ne konur
Pazı sarmasina ne konur
Kombi yatak odasına konur mu
Kekin içine şeftali konur mu
El açması börek hamuruna ne konur
Çiğ patlıcan buzluğa konur mu
Sıcak yemek dolaba konursa bozulur mu
Biftek sosuna ne konur
Uçakta valize deodorant konur mu
Nescafenin içine tarçın konur mu
Otlu pidenin içine ne konur
Çiçek dolmasının içine ne konur
Farklı marka çamaşır makinesi ve kurutma makinesi üst üste konur mu
Gyoza içine ne konur